REALITY CHECK - TODELLISUUDEN TAJU


Aina välillä ja aika ajoin nettiin ilmestyy näitä naurettavia juttuja Pohjolan Valosta ja Suomesta, joten todellisuuden tajun tarkistus on paikallaan.


Suomesta on viime aikoina uutisoitu mm:

*

Talouslehti sijoitti Suomen vihoviimeiseksi 35 maan vertailussa ja lähetti tylyn viestin: ”Vetäkää kalsarikännit”

Arvostettu talouslehti The Economist listasi maat paremmuusjärjestykseeen mittareinaan inflaatio, bkt, työpaikat ja osakemarkkinat.


https://yle.fi/a/74-20065582


Artikkelinsa lopussa brittilehti kehottaakin suomalaisia ottamaan kalsarikännit ja muun maailman nostavan ouzo-maljan vertailun voittaneelle Kreikalle.


– While underperforming Finns can console themselves this Christmas by drowning their sorrows in their underwear (or getting päntsdrunk, as it is known locally), the rest of the world should raise a glass of ouzo to this most unlikely of champions.


*


Maailman itsemurhatilastoissa Suomi on neljänneksi suurimmalla sijalla.  Huumekuolemissa Suomi loistaa kärkipaikoilla. Suomessa tapahtuu ihmisoikeusloukkauksia enemmän kuin muissa maissa sillä EU tuomioistuimessa Suomi on ihmisoikeusloukkausten kärkeä.


*


Mitä tulee henkisempiin asioihin, niin Suomi ei todellakaan ole mikään henkinen maa. Minä Olen lehti teki konkurssin joten seuraajia ei riittänyt tarpeeksi.


Netistä löytyy myös henkisten tapahtumien järjestäjien kommentteja, että niitä ei kannata järjestää, koska tuloilla ei kateta edes kaikkia kuluja, eikä ihmisiä tuli paikalle tapahtumiin.


Lisäksi antikvariaatit ja divarit eivät edes ota vastaan Pekka Ervastin ja Ruusu-Ristin kirjoja vaan he kertovat, että niitä ei osteta. Kyseessä on siis vain pienen marginaaliryhmän nettiin vuotavasta propagandasta.


*

Myös tällaisia videoita Suomesta julkistellaan todellisuudessa:


8 Reasons Not to Move to Finland

https://www.youtube.com/watch?v=MFmU6Whjq00

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit