Ylen julkaisema artikkeli kirjasta Salatieteiden Suomi – Esoteerinen ja okkultti Turku:


Rivologiaa ja salatieteitä: Turun metsissä on manattu henkiä ja tuomiokirkostakin löytyy pentagrammi

Salatieteiden Suomi – Esoteerinen ja okkultti Turku -tietokirja valaisee kotimaisten salatieteilijöiden historiaa turkulaisesta näkökulmasta.


https://yle.fi/a/74-20090240


1960-luvun loppupuoli oli valtoimenaan suuria kulttuurisia myllerryksiä. Ajan henki ulotti lonkeronsa myös Suomen Turkuun, jossa kaupungin underground-piirit ottivat aktiivisesti mallia suuren maailman tuoreista ilmiöistä.


Hippiaatteen ja opiskelijaradikalismin taustalla velloivat myös hieman erikoisemmat voimat, joihin kuuluivat niin salatieteet kuin tajuntaa laajentavat kemikaalitkin.


Tällaisista asioista haki inspiraatiota nuori miehenalku Reima Saarinen, joka käytti psykedeelejä ja ihaili englantilaista seksuaalimaagikkoa Alesteir Crowleyta.


Vuosien saatossa Saarinen sukelsi yhä syvemmälle magian syövereihin, ja 1980-luvulla hän oli yksi Turun ja samalla myös koko Suomen tunnetuimmista okkultisteista. Saarinen niitti mainetta etenkin seksuaalimagian saralla ja harjoitti turkulaisissa metsissä rituaaleja, joista manattiin esiin henkiä.


(lue loput artikkelista linkistä)


*


Hipit levittivät rauhan ja rakkauden sanomaa ja ei tule yllätyksenä että Suomalaisessa kulttuurissa  tämäkin on kääntynyt joksikin epämääräiseksi saatananpalvonnaksi ja satanismiksi. Yle on luokitellut uutisen kulttuuri osioon niin on selvää mitä on suomalainen kulttuuri johon ei kuulu aito henkisyys, valaistuminen, meditointi jne.


Kirjassa käsitellään myös Pekka Siitointa ja muita ja muuta satanismia. On kyseenalaista julkaista tällaisia kirjoja ja antaa kipinää ja jopa yllyttää satanismiin.


Vesa Iitti ja Tapio Kotkavuori on yksi ja sama henkilö jota kirja käsittelee. Siitoin kirjoitti myös salanimillä koska hänen toimintaansa ei hyväksytty ja Vesa Iitti toimii samoin eikä halua että oikea nimi tulee esiin, vaan käyttää pseudonyymi nimeä.


Kirja on lainattavissa paitsi kaupungin kirjastoista myös rajatiedon kirjastosta.


Tässä vielä lainaus  Alice Baileyn kirjasta Externalisation of the Hierarchy ja Mestari D.K:n sanoma, jossa kerrotaan, että pahuuden voimat ovat vallanneet Suomen muiden maiden myötä. Tämä on ainoa kerta kun suomi mainitaan Baileyn koko tuotannossa.


https://www.lucistrust.org/online_books/the_externalisation_the_hierarchy_obook/section_two_the_general_world_picture_part8


Today the forces of evil have swept over France, Belgium, Holland, Norway, Poland, Finland and Roumania. Nothing has arrested their progress—neither truth nor armed might nor sacrifice. Today Great Britain stands with a handful of her allies upholding the banner of human liberty. With her stand France (for France is still loyal in her thousands to truth and liberty), Poland, Holland, Norway and Belgium—all represented in that small fortress of the Forces of Light which is the British Isles. Behind stand their great empires with their resources as yet untouched. Behind them again stand the spiritually minded peoples in every nation, and behind them all stands the Hierarchy of Light. In this interlude prior to the final struggle I write to those [237] who are looking on with sympathy but without sacrifice and I ask you: Where do you stand?


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit